Prentenboek
Bestel

De olifant aan het paaltje

Een circusolifant staat buiten naast de tent. Hij staat vast aan een heel klein paaltje. Waarom trekt hij zich niet los? Waarom loopt hij niet weg? Maak kennis met Bubba, de olifant. Samen met hem zul je ontdekken hoe je gedachten je voor de gek kunnen houden. Zal het Bubba lukken zijn verloren vrijheid terug te winnen?

Maak je eigen keuzes

Sinds 15 september 2015 is het verboden om met wilde zoogdieren op te treden in het circus. Er was een wet voor nodig om olifanten te bevrijden van hun paaltjes. Ook mensen hebben (onzichtbare) paaltjes waaraan ze vast kunnen zitten.

Soms denken kinderen of volwassenen dat het niet lukt om iets te veranderen aan een vervelende situatie. Dan kunnen ze, net als Bubba, zich erbij neerleggen. Ze halen hun schouders op en doen net of ze het niet erg vinden. Gedachten zijn sterke dingen! Als je denkt dat je iets niet kan, kun je het vaak ook niet.

De volgende negatieve gedachten werken bij kinderen vaak net als paaltjes waaraan ze vast kunnen zitten:
• Ik kan het niet 
• Ik ben niet goed genoeg 
• Ik ben het niet waard
• Ik ben bang om te falen
 • Ik ben onbelangrijk

Je gedachten zijn geen waarheid, het zijn alleen maar gedachten, je hoeft ze niet te geloven! Soms heb je een vogeltje nodig om je op andere gedachten te brengen. Kijk goed om je heen wie jouw vogeltje kan zijn, praat en vraag om hulp! Zodat ook jij je los kan trekken van je paaltje en in vrijheid je eigen keuzes kan maken.

De olifant aan het paaltje, een boek om in je kast te hebben staan!