Ervaringen

"Je hebt Julie geholpen om de betere versie van zichzelf boven te halen en haar weer lekkerder in haar vel te laten zitten!"

Natasja, bedankt voor wat je voor Julie hebt gedaan. Er zijn zoveel verbeteringen!

We zijn er nog niet helemaal maar met al jouw hulp en handvaten gaat het goed komen! Julie is sterker geworden en zelfverzekerder.  Je hebt Julie en ook ons geholpen om bij Julie de betere versie van zichzelf boven te halen en haar weer lekkerder in haar vel te laten zitten. Dankjewel!

ouders van Julie

"Ik vond het altijd fijn om naar jou toe te komen..."

Liefs, Julie (10 jaar)

Het juiste moment... soms is dat nu!

Onze dochter is 7 jaar oud en zat "niet lekker in haar vel". Ze is een jonge leerling en sociaal emotioneel is dat te merken in de omgang met haar vriendinnetjes. In haar sociale omgeving houdt ze alles in balans en thuis als ze zichzelf kan zijn, dan kan de bom wel eens barsten. Dit uit zich in extreme boosheid of verdriet. Ze is in onze ogen niet raar maar we vonden het wel lastig om haar op de juiste manier te benaderen. Na wat leeswerk kwamen we als snel op de term hoog sensitiviteit... en dan?

We gunnen haar "een gemakkelijker leven" waarin ze zichzelf accepteert en trots is op zichzelf en beseften ons dat wij als ouders haar een handreiking moesten doen. We hebben alle excuses over gebrek aan tijd en "het waait wel over" aan de kant geschoven en dachten: "waarom wachten, het juiste moment is nu!" 

Het is moeilijk om vertrouwen van onze dochter te krijgen, zeker buiten haar vertrouwde omgeving. Het lukte Natasja echter al snel om contact met onze dochter te maken door haar openheid en met name oprecht- en echtheid. De één op één aandacht zorgde ervoor dat onze dochter de sessies zag als een "uitje". Spelenderwijs komt Natasja tot de kern van een probleem en met eenzelfde speelwijze worden handreikingen, tools en oplossingen aangeboden. 

De sessies met Natasja hebben zowel ons als ook onze dochter de nodige praktische handvatten gegeven hoe om te gaan met situaties zoals bijvoorbeeld woede, verdriet etc. Spelenderwijs wordt gewerkt aan bewustwording en er wordt sterk gekeken naar de kwaliteiten en positieve kanten die haar persoonlijkheid met zich meebrengt. Dat is een erg prettig gevoel. 

Natasja: erg bedankt voor de nieuwe inzichten, praktische handvatten en kansen die jouw sessies ons en met name onze dochter hebben gegeven. Dit gaat haar ongetwijfeld helpen in haar verdere ontwikkeling!

“Ik voel me zelfverzekerder en veiliger op school”

"Natasja heeft heel veel voor mij betekend. Ik voelde me meteen op mijn gemak bij haar. Ik kan me nu veel beter beheersen en beter omgaan met pesterij."

"Ook voel ik me zelfverzekerder en veiliger op school. Ik heb geleerd om beter om te gaan met mijn gevoeligheid. Het was heel fijn dat we op mijn school konden afspreken. Super, gigantisch, extreem, leuk en aardig, dat vind ik van Natasja!"

Groetjes van een jongen van 11 jaar

“Communicatie als heel prettig ervaren”

Jouw manier van communiceren naar ouder en kind en jouw hulpvaardigheid heb ik als heel prettig ervaren. Ik hoop dat je nog heel veel kinderen kunt helpen om in hun kracht te komen! Bedankt en groetjes!

Moeder van L. van 14 jaar

“Ik heb mezelf beter leren kennen”

Bij Natasja heb ik geleerd om beter om te gaan met mijn stressgevoelens. Ik kan me nu beter ontspannen en laat me niet meer zo snel gek maken! Ook heb ik mezelf beter leren kennen.

L. van 14 jaar

"Mijn dochter laat haar boosheid niet meer de baas zijn…”

"Via een zoektocht op Facebook zijn we bij NatasJA kindertherapie terecht gekomen. Dit omdat wij hulp zochten voor onze jongste dochter van toen nog 4 jaar oud. Meteen aan de telefoon had ik het gevoel dat ik begrepen werd. Natasja gaf ons direct een aantal tips en handvatten om onze dochter te steunen in haar boosheid."

Onze dochter had net een jaar basisonderwijs gevolgd. Tijdens dit jaar zagen wij haar veranderen in een meisje wat rondliep met een intens verdriet en een zware last op haar schouders. Dit uitte zich in BOOSHEID. En dit met de vakantie voor de deur. Wij zagen erg op tegen onze busreis naar Spanje en de spanning van het zijn in een andere leefomgeving.

Na de vakantie hebben we direct afgesproken en is onze dochter diverse keren bij Natasja geweest. Wat heeft ze daar hard gewerkt en veel geleerd in een voor haar veilige omgeving. Hierin is de rol van Luca (de hond) essentieel geweest. Die zorgde er samen met Natasja voor dat onze dochter zich veilig voelde en zich openstelde en hierdoor weer langzaam het plezier terug kreeg. Natasja heeft zich mbv verschillende attributen op een speelse manier verplaatst in de belevingswereld van onze dochter. Maar vooral heeft zij haar het gevoel gegeven te worden gehoord.  Wij als ouders maar ook familie en de leerkracht zijn met de tips en handvatten aan de slag gegaan. Onze dochter voelde zich gehoord, ze weet nu dat ze de lat niet zo hoog hoeft te leggen. En dat het oké is om boos te zijn wanneer iets niet lukt maar ze laat de boosheid niet meer de baas zijn. En wat is ze trots op haar "schatkist" met daarin haar hulpkaartjes.

Ouders Emma.

“De sessies hebben meegeholpen aan meer zelfvertrouwen.”

"Cas zal altijd een gevoelige sociale jongen blijven, maar naar ons gevoel hebben de sessies bij Natasja meegeholpen aan meer zelfvertrouwen en gebeurtenissen kunnen plaatsen."

"Cas is een jongen van 8 jaar in een gescheiden gezin die het moeilijk had om zich te plaatsen in de situatie. Door diverse goede persoonlijke gesprekken met Natasja gaf hij zich bloot en veranderde zijn zwart wit visie in de blauw groene visie. Ook het verlies van zijn opa had een impact welke hij na diverse sessies een plaats heeft kunnen geven. Na de gesprekken is Cas vrijer geworden in de scheidingssituatie."

Ouders Cas.

“ Je zit goed in je vel”

  • Je hebt rust gevonden, je straalt het uit, je zit goed in je vel en geniet van de mensen, familie en vrienden om je heen. Je weet dat je trots mag zijn op jezelf, zoals ook wij trots op jou zijn!
  • Je hebt geleerd jezelf te zijn, en dat kinderen je zeker aardig vinden om wie je bent en dat je je niet anders voor hoeft te doen.
  • Je maakte een schatkistje, daarin kreeg je een edelsteen. Dit is jouw kistje, als je je even niet goed voelt pak je je kistje en kijk je ernaar, vaak is dit tegenwoordig al genoeg voor jou!

Ouders Daan

“Ik mag trots zijn op wie ik ben”

  • Ik heb geleerd hoe ik met mijn woede om moet gaan door dingen te doen. Zoals: een plekje opzoeken. Op het einde heb ik een doosje versierd waar ik papiertjes in heb gedaan met alles wat ik leuk vind, BV: tekenen op muziek. Het kistje is nog steeds belangrijk voor mij, als het even niet gaat, kijk ik er naar…
  • Dat ik trots op mezelf mag zijn om wie ik ben…

Daan, 10 jaar

“Na een paar weken sliep hij gewoon de hele nacht door!”

Onze zoon Diego (10 jaar) sliep slecht. Kwam er wel 5-10 keer per nacht uit. Wij kwamen er zelf niet achter waar het aan lag.

Bij Natasja vertelde Diego waar hij onzeker of juist heel erg trots over was. Ze werkten samen aan een schilderij met opdrachten daaraan vast. En altijd een spelletje spelen. Diego vond het super gezellig! De tijd ging veel te snel, zei hij dan. De opdrachten die hij mee kreeg naar huis, deed hij altijd met veel plezier.

Elke week ging het beter met slapen. Na een paar weken sliep hij gewoon de hele nacht door! Super trots was hij dan! En wij als ouders ook! Tussendoor kregen wij gesprekken met Natasja over hoe het ging met Diego en wat er in zijn koppie omging.

Sindsdien is hij alleen maar zekerder geworden over zichzelf. Wij zijn blij dat we deze stap gemaakt hebben! Een aanrader voor elk kind.

Ouders Diego.

Puberteit; als je ouders vervelend beginnen te doen...

- Loesje -

Contact

Ik vind het belangrijk dat u en uw kind een goed gevoel hebben bij de therapeut. Daarom is het altijd mogelijk om vrijblijvend en kosteloos een kennismakingsgesprek te hebben. Dit kan zowel telefonisch als persoonlijk bij mij thuis.

Stel een vraag

Versturen