Ervaringen

“Onze dochter laat haar boosheid niet meer de baas zijn…”

"In augustus 2016 zijn  wij via een zoektocht op Facebook bij NatasJA kindertherapie terecht gekomen. Dit omdat wij hulp zochten voor onze jongste dochter van toen nog 4 jaar oud. Meteen aan de telefoon had ik het gevoel dat ik begrepen werd. Natasja gaf ons direct een aantal tips en handvatten om onze dochter te steunen in haar boosheid."

Onze dochter had net een jaar basisonderwijs gevolgd. Tijdens dit jaar zagen wij haar veranderen in een meisje wat rondliep met een intens verdriet en een zware last op haar schouders. Dit uitte zich in BOOSHEID. En dit met de vakantie voor de deur. Wij zagen erg op tegen onze busreis naar Spanje en de spanning van het zijn in een andere leefomgeving.

Na de vakantie hebben we direct afgesproken en is onze dochter diverse keren bij Natasja geweest. Wat heeft ze daar hard gewerkt en veel geleerd in een voor haar veilige omgeving. Hierin is de rol van Luca (de hond) essentieel geweest. Die zorgde er samen met Natasja voor dat onze dochter zich veilig voelde en zich openstelde en hierdoor weer langzaam het plezier terug kreeg. Natasja heeft zich mbv verschillende attributen op een speelse manier verplaatst in de belevingswereld van onze dochter. Maar vooral heeft zij haar het gevoel gegeven te worden gehoord.  Wij als ouders maar ook familie en de leerkracht zijn met de tips en handvatten aan de slag gegaan. Onze dochter voelde zich gehoord, ze weet nu dat ze de lat niet zo hoog hoeft te leggen. En dat het oké is om boos te zijn wanneer iets niet lukt maar ze laat de boosheid niet meer de baas zijn. En wat is ze trots op haar "schatkist" met daarin haar hulpkaartjes.

Ouders Emma.

“De sessies hebben meegeholpen aan meer zelfvertrouwen.”

"Cas zal altijd een gevoelige sociale jongen blijven, maar naar ons gevoel hebben de sessies bij Natasja meegeholpen aan meer zelfvertrouwen en gebeurtenissen kunnen plaatsen."

"Cas is een jongen van 8 jaar in een gescheiden gezin die het moeilijk had om zich te plaatsen in de situatie. Door diverse goede persoonlijke gesprekken met Natasja gaf hij zich bloot en veranderde zijn zwart wit visie in de blauw groene visie. Ook het verlies van zijn opa had een impact welke hij na diverse sessies een plaats heeft kunnen geven. Na de gesprekken is Cas vrijer geworden in de scheidingssituatie."

Ouders Cas.

“ Je zit goed in je vel”

  • Je hebt rust gevonden, je straalt het uit, je zit goed in je vel en geniet van de mensen, familie en vrienden om je heen. Je weet dat je trots mag zijn op jezelf, zoals ook wij trots op jou zijn!
  • Je hebt geleerd jezelf te zijn, en dat kinderen je zeker aardig vinden om wie je bent en dat je je niet anders voor hoeft te doen.
  • Je maakte een schatkistje, daarin kreeg je een edelsteen. Dit is jouw kistje, als je je even niet goed voelt pak je je kistje en kijk je ernaar, vaak is dit tegenwoordig al genoeg voor jou!

Ouders Daan

“Ik mag trots zijn op wie ik ben”

  • Ik heb geleerd hoe ik met mijn woede om moet gaan door dingen te doen. Zoals: een plekje opzoeken. Op het einde heb ik een doosje versierd waar ik papiertjes in heb gedaan met alles wat ik leuk vind, BV: tekenen op muziek. Het kistje is nog steeds belangrijk voor mij, als het even niet gaat, kijk ik er naar…
  • Dat ik trots op mezelf mag zijn om wie ik ben…

Daan, 10 jaar

“Na een paar weken sliep hij gewoon de hele nacht door!”

Onze zoon Diego (10 jaar) sliep slecht. Kwam er wel 5-10 keer per nacht uit. Wij kwamen er zelf niet achter waar het aan lag.

Bij Natasja vertelde Diego waar hij onzeker of juist heel erg trots over was. Ze werkten samen aan een schilderij met opdrachten daaraan vast. En altijd een spelletje spelen. Diego vond het super gezellig! De tijd ging veel te snel, zei hij dan. De opdrachten die hij mee kreeg naar huis, deed hij altijd met veel plezier.

Elke week ging het beter met slapen. Na een paar weken sliep hij gewoon de hele nacht door! Super trots was hij dan! En wij als ouders ook! Tussendoor kregen wij gesprekken met Natasja over hoe het ging met Diego en wat er in zijn koppie omging.

Sindsdien is hij alleen maar zekerder geworden over zichzelf. Wij zijn blij dat we deze stap gemaakt hebben! Een aanrader voor elk kind.

Ouders Diego.

Puberteit; als je ouders vervelend beginnen te doen...

- Loesje -

Contact

Ik vind het belangrijk dat u en uw kind een goed gevoel hebben bij de therapeut. Daarom is het altijd mogelijk om vrijblijvend en kosteloos een kennismakingsgesprek te hebben. Dit kan zowel telefonisch als persoonlijk bij mij thuis.

Stel een vraag

Versturen